Salli klädsel och färger

Designa din egen Salli! Välj din egenSalli Design 1
färgkombination för MultiAdjuster,
Swingfit, Swing, Twin (max 6 färger) eller Classic (max 2 färger) från 16 läckra alternativ.

 

Klädsel- och färgval
 
Salli-sadelstolar finns med flera olika klädselalternativ enligt de särskilda behoven för dess olika ändamål. För normalt kontorsbruk rekommenderar vi äkta läder som andas och är tåligt och för laboratorier rekommenderar vi desinfektionsbart konstläder. För särskilda industriella behov har vi gnist- och fuktighetsskyddade klädslar. Det antistatiska ESD-materialet är bäst lämpat för elektronikindustrin.
Stolarna är lätta att klä om, vilket gör Salli till en långvarig partner. Dessutom finns separata överdrag för stolar, som kan användas för att skydda klädseln från smuts, fukt eller gnistor. De klädslarna finns tillgängliga för både hela och tvådelade säten.
Följande klädselalternativ finns tillgängliga för Salli-sadelstolar
  • Skandinaviskt A1-, A2- eller A3-kvalitetsläder från nötkreatur
  • Desinfektionsbart konstläder
  • Antistatiskt ESD-tyg
Förutom de ovannämda klädslarna, för överdrag finns också
  • 100 % bomull (svart)
  • Gnistskyddat tyg, plysch, 100 % polyester (blå)
  • Flamsäkert och antibakterielt behandlat tyg med ångre sistens 800 g/m², tyg 100 % polyester med överdrag av 100 % polyuretan (svart, vit)
Vi kan även klä stolen med ditt eget unika material.
Färgalternativ
Vilken är din favoritfärg? Vilken färg passar bäst till din inredning? Alla Sallistolar görs enligt dina önskemål.

Färgkartor

LäderleatherKonstläder artificial

A1 Kvalité

Lite av lädrets naturliga struktur och märken är synliga. Lädret har bearbetats så att det är mjukt även under tillverkningsprocessen. Resultatet innebär att lädret är slitstarkt och lätt att rengöra.

A2 Kvalité

En kombination av det naturliga lädrets komfort och hållbarhet. På ytan kan det på vissa delar eventuellt finnas synliga märken, men lädret är fortfarande motståndskraftigt mot slitage och hållbart att använda.

A3 Kvalité
Det mest naturtrogna lädret. Det betyder att de naturliga egenskapernas såsom; rynkor, linjer, äkta mindre skärsår och repor syns. Ytan är lika hållbar och håller samma höga kvalité som A1 och A2.
leather_guality


Elmosoft läder

Elmosoft, från den svenska tillverkaren Elmo, är ett högkvalitativ, mjukt, kromfritt och följsamt läder från Skandinavien. Elmosoft är perfekt för Salli sadelstolar, eftersom ytan inte är hal. I Elmosoft läder kombineras komfort och hållbarhet, vilket gör dem lämpliga för offentliga lokaler. Att ha en materialleverantör i Skandinavien är fördelaktigt tack vare att de finns nära samt att skandinaviskt läder håller en hög kvalité.

Tillverkningsprocessen har också utvecklats med hänsyn till de nordiska miljökraven.

Elmo tar miljöaspekterna på stort allvar samt i beaktande vid sin produktion. Lädret framställs och tas från skandinaviska boskap, vilket minskar miljöpåverkan från transporter. Lädret behandlas och färgas i Sverige. Den syntetiska garvningen som är kromfri används vid produktionen och avloppsvattnet renas sedan på ett effektivt sätt. Vattnet som Elmo använder kommer i produktionen kommer från en närliggande å, och efter rengöringsprocessen släpps vattnet tillbaka till ån.

Elmo har gjort en stor investering i sin reningsanläggning och det renade vattnet kontrolleras (på över 40 olika kemiska ämnen) innan det släpps tillbaka i ån. Den energi och det vatten som krävs vid garvningsprocessen reduceras till en så låg nivå som möjligt , och allt avfall återvinns. Den vatten-baserade teknik som används har även minskat luftutsläppen.

Elmos läder tillhör de finaste och mest miljövänliga lädret i världen. Miljöpolicyn kan föjlas i produktionsprocessen och i produkterna. Elmo är ackrediterade enligt SS – EN ISO 1400:2004.

Vi ber dig vara uppmärksam på att lädret kan ge ifrån sig färg på kläder, speciellt i början.

elmo
Välj din egen färgkombination för MultiAdjuster, Swingfit, Swing, Twin (max 4 färger) eller Classic (max 2 färger) från 16 läckra alternativ.
Notera! färgerna på skärmen kanske inte exakt stämmer överens med de faktiska färgerna på lädret

Salli Design 1four

0thumbnail_i_love_salli